>
virtuaalitalli  //  virtuaalihevonen

Altair Dael

  ei vielä meriittejä

ruunikko welsh B-tamma, 135 cm    03.08.2018, 0,5v *

Hevosen on kasvattanut Daelwyn ja sen omistaa melba (VRL-05772). Koulutetaan showponiksi.

ko  ::  -
re  ::  -
me  ::  -

*ikääntyy satunnaisesti  //  täyttää 3v 03.10.2018
VH18-022-0076


Kun kasvattaja kuvailee myytävää poniaan lauseella ”Altair = Kotkan tähdistön päätähti ja yötaivaan 12. kirkkain tähti - takuuvarmasti nimensä veroinen unelmaponi”, sitä tilaisuutta ei vaan ohiteta. Etenkään silloin, kun varsa on niin pirun kaunis kaiken kukkuraksi! Alma on harvinaisen helppo ponitammaksi, se ei keppostele tai kujeile vaan tekee mitä pyydetään rautaisilla hermoilla. Vaikka tamma on vasta vajaa vuoden ikäinen, käyttäytyy se kuin maailmaa nähnyt konkari. Mikään ei hätkäytä sitä ja kaikki vähänkään jännä kuitataan pitkällä katseella. Herkkyyttä kuitenkin löytyy niin hyvään kuin pahaan joten ihan lasten poni Alma ei kuitenkaan ole.

Alma on niin rauhallinen sitä käsitellessä että joskus sitä oikein odottaa että mikä aiheuttaa siinä räjähdysmäisen reaktion. Ei kai nuori poni voi olla noin fiksu? No, meidän Alma vaan on. Sillä on selkeästi vanha sielu ja katselee maailmaa hiukan nenänvartta pitkin eikä hätkähdä juur mistään. Harjailut ja muut hoitotoimet saa tehdä ilman vastalauseita ja narun päässäkin poni seuraa kuin omistajalleen uskollinen koira. Yksikään varuste ei ahdista Almaa ja se seisoo nätisti paikoillaan jopa pinteleitä pyöritellessä.

Ruunikko pikkutamma lähtee aina tarmokkaana hommiin ja oikein nauttii kun pääsee töihin yhdessä ihmisen kanssa. Se on melko tasainen suorittaja ja loistokkaita suorituksia siitä saakin jo vähän kaivella esiin. En tarkoita että Alma menisi siitä mistä aita on matalin, se vaan tekee tutut ja turvalliset jutut joista aiemminkin on tullut kehuja. Sen vuoksi tamma on suhteellisen hidas oppimaan uusia temppuja. Liian kovat avut saavat Alman helposti lukkoon ja sen kanssa tulisikin käyttää todella pieniä ja huomaamattomia apuja. Ihan pelkillä ääni- ja painoavuilla pääsee pitkälle. Tamman liikkeet ovat kuitenkin näyttävät ja se esittelee niitä enemmän kuin mielellään kun se pääsee vauhtiin.

Esteponia Almasta ei saisi tekemälläkään, se hyppää kyllä mielellään mutta tyyli ja tekniikka puuttuvat täysin ja meno on sen vuoksi hieman holtitonta. Ketteränä ponina se kyllä pääsee esteiden yli mutta tiputtaa puomit todella usein. Alma ei ihan hiffaa miten oikea ponnistuspaikka katsotaan ja tukeutuu erittäin paljon ratsastajaan. Irtohypytys on paljon mukavampaa niin Alman kuin meidän mielestä ja tamma päästetäänkin säännöllisesti kentälle tai maneesin hyppimään irtona. Kärryjen edessä Alma on kuin elementissään. Sen ylvään arvokas ilme kertoo selkeästi että se nauttii hommasta ja paljon. Komeat ja tahdikkaat liikkeet ovat omiaan showkisoissa ja tamma ei pelkää esitellä niitä.

Sukutiedot

i. Benjamin Dael
wB, 136 cm, vkk
KTK-III, Ch-IH, Ch-DR
ii. Baddeley
wB, 136 cm, rt
KTK-II, SCh-RD, Q-DR, N-AR
iii. Baddington evm
wB, 137 cm, trt
iie. Frosthill's Little Moon evm
wB, 133 cm, rtkm
ie. Viva La Diva
wB, 135 cm, vkk
SCh-RD, Q-DR, N-IH, N-AR
iei. Prima Boy evm
wB, 137 cm, vrt
iee. La Vie Est Belle evm
wB, 133 cm, vkk
e. A.D. Angwyn
wB, 134 cm, rn
SCh-DR, N-RD
ei. Maelgwyn
wB, 133 cm, rn
KTK-I
eii. Newyddilyn evm
wB, 132 cm, rn
eie. Baeddan evm
wB, 132 cm, mkm
ee. Addfyn
wB, 136 cm, vkk
eei. Gwythyr evm
wB, 133 cm, rn
eee. Wynnifred evm
wB, 132 cm, vkk


Sukuselvitys tulossa!

Jälkeläiset & periytyminen

  10.09.2017    o. Varsan nimi tähän  ::  e. Emän nimi  ::  om. VRL-00000
  10.09.2017    o. Varsan nimi tähän  ::  e. Emän nimi  ::  om. VRL-00000


Tallin hevosilla on käytössä Arnikan periytymisjärjestelmä (1.0) jonka mukaan tietyt hevosen taidot ja luonteenpiirteet periytyvät sen varsoille. Osa piirteistä periytyy vahvemmin ja osa heikommin, alla olevasta taulukosta näet mitä taitoja ja luonteenpiirteitä kyseinen hevonen jättää jälkeläisilleen.

Luonteenpiirteet
Rohkeus ████ Taso 4: neutraali Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Kuuliaisuus ██████ Taso 6: kuuliainen Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Temperamentti ███ Taso 3: melko lauhkea Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Herkkyys █████ Taso 5: melko herkkä Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Taidot
Nopeus ████ Taso 4: normaali Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Kestävyys ███ Taso 3: hieman normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Hyppykapasiteetti ███ Taso 3: hieman normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Ketteryys ██████ Taso 6: normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Liikkeet ███████ Taso 7: selvästi normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Kilpailumenestys

Näyttelyt

02.09.2018   NJ   4/12   irtoSERT (Kati)
15.09.2018   NJ   12/12   (Kati)

Päiväkirja

21.08.2018  ::  Irtohypytystä ja näyttelytreeniä   Melinda

Alma on kotiutunut meille oikein hyvin ja sen tasainen luonne jaksaa vieläkin hämmästyttää. Siinä missä tallin muut samanikäiset nuorikot riehuvat ja keppostelevat niin Alma seurailee niiden touhua nenäänsä nyrpistellen. Se on kuin elegantti vanha hienostorouva muiden varsojen rinnalla. Kävin irtohypyttämässä sitä toissapäivänä ja ai että kun oli mukava nähdä siitäkin se villi ja vapaa puoli. Alma sai oikean energiapiikin ja kiisi ympäri kenttää ihan päätöntä vauhtia. Hypätä se ei osaa sitten mitenkään päin mutta kummallakin oli hauskaa ja sitä lähdimme hakemaan. Ilmoitin Alman myös meidän avajaisnäyttelyihin joten ollaan hiukan reenailtu seisomista ja ympäri kenttää ravailua. Neitokaisen mielestä se on lähinnä outoa, mutta seuraa kyllä perässä ja seisoo kuin sen jalat olisi valettu maahan. Toivotaan ettei se pahoita tuomarin mieltä tuijottamalla sen sieluun tuolla arvostelevalla ilmeellään.