>
virtuaalitalli  //  virtuaalihevonen

Bold Bandit KH

  Q-DR, Ch-IH

tummanruunikko shetlanninponiori, 98 cm    20.12.2017, 5v

Hevosen on kasvattanut Kultahuisku ja sen omistaa melba (VRL-05772). Kilpailee showkisoissa.

ko  ::  helppo B
re  ::  50 cm
me  ::  30 cm

*ikääntyy satunnaisesti  //  täyttänyt 3v 20.03.2018
VH18-017-0446


En tiedä olisiko pitänyt perääntyä jo ponin nimen kuullessa, Bold Bandit ei hirveän helppoa kaveria lupaillut jos ori olisi nimensä veroinen. Ja olihan se. Bono kuitenkin hurmasi minut tyrmäävän komealla ulkomuodolla että viis veisasin sen ketkumaisesta luonteesta ja roudasin sen kotiin. Tarvitsimme muutenkin ponin jolla pääsisi suoraan kilpailemaan kun muut ponit olivat vasta vuosikkaita. Bonon kanssa kääntäisimme varmasti katseita showkehässä, vielä en tiennyt kääntysivätkö ne hyvässä vai pahassa.

Kuten varmasti tuli jo selväksi, Bono on oikea macho, miehekkäin mies koko kylässä. Raukalla on varmasti jonkinsortin Napoleon-kompleksi pienen kokonsa vuoksi ja toimii siksi vähän suuruudenhullulla tavalla. Bonon kanssa saa vängätä melkein päivittäin samoista asioista, kuten narun päässä kävelystä, harjojen syömisestä, sormien syömisestä.. No ei se sentään sormia syö mutta kokeilee kyllä onneaan jos sille suo tilaisuuden. Tässä täytyy kuitenkin huomauttaa että ei Bono ole paha, ei missään nimessä. Se on vaan ihan helkkarin itsevarma ja sen kanssa täytyy aina muistaa pysytellä askeleen edellä sen touhuista. Harjat ovat yksi Bonon heikkouksista ja niistä olisi vaan niin ihana repiä harjakset irti. Etenkin pölyharja pitkine harjaksineen on Bonon lemppari ja muutaman se onkin ehtinyt tuhota ennenkuin ymmärsimme pitää harjat loitommalla tuon pikku pirulaisen suusta. Muuten Bono seisoskelee rennosti paikoillaan ja antaa harjata, se nauttii rapsutuksista ja intoutuu helposti rapsuttelemaan takaisin. Jalkojen käsittely on orille epämiellyttävää joten suojien laitot ja kavioiden putsaukset on parempi hoitaa vikkelästi ja palkata poni porkkanoilla heti sen jälkeen.

Bono ei hirveästi ratsun hommia meillä tee vaan on lähinnä kärryn edessä. Ratsuna se on melkoisen raskas ja kuuro avuille, lapsen ratsuksi sitä ei voisi ikinä antaa vaan Bono ryöstäisi varmasti ensimmäisessä mutkassa ja kipittäisi minne ikinä haluakaan. Periksiantamattoman ja osaavan ratsastajan alla Bonokin taipuu ja tekee ihan rehdisti töitä kun niiden makuun pääsee. Riippuu kuitenkin pitkälti päivästä että huvittaako sitä kipittää oikeasti muodossa vai meneekö vähän sinne päin. Hyvin hankalasti motivoitava ratsu mutta silloinhan se tuntuu vaan paremmalta kun sen saa toimimaan. Esteitä ori hyppää irtona todella mielellään eikä sillä ihan susi tekniikkakaan ole. Vauhti äityy usein vain turhan kovaksi ja Bonosta huomaa miten viimeisetkin järjen rippeet haihtuvat sen päästä samalla kun se päästelee menemään täysillä.

Valjakkoponina Bono on suoraan sanottuna aivan loistava. Yksi syy lisää listaan miksi se oli pakko saada meille. Sillähän on todella kiva liikkeet mutta ratsuna niitä on hirveän hankala patistaa ulos eikä ori suoranaisesti rakasta koulukentällä nysväämistä. Mutta kun heitetään kärryt taakse niin meno on kuin ohjastaisi suuremman luokan valjakkotähteä. Bono herkistyy paremmin kuuntelemaan ja on heti kuulaisempikin kun avut tulevat muualta kuin selästä. Ori oikein nauttii kun pääsee esiintymään ja tarjoilee mielellään shetlanninponiksi näyttäviä askellajejaan.

Sukutiedot

i. Haywood SVA
she, 101 cm, rt
KTK-II, Champion, Silver Premium
ii. All Black
she, 101 cm, rtkrj
iii. All Another Day evm
she, 99 cm, trt
iie. Weel of Morality evm
she, 89 cm, mkrj
ie. Beautriu
she, 102 cm, rt
iei. Good of Marshfield evm
she, 95 cm, rt
iee. Elizabeth X evm
she, 97 cm, rt
e. Albertslunds Black Widow
she, 95 cm, tprn
KTK-II
ei. Tullywiggan Norman
she, 98 cm, m
eii. Tullywiggan Nicodemus evm
she, 100 cm, m
eie. Tullywiggan Petra evm
she, 99 cm, mrn
ee. Barbie v. Derrymoore
she, 80 cm, rtkrj
eei. Bridgehill Fernando evm
she, 80 cm, vprt
eee. Bella v. Derrymoore evm
she, 78 cm, rnkrj


Sukuselvitys tulossa!

Jälkeläiset & periytyminen

  10.09.2017    o. Varsan nimi tähän  ::  e. Emän nimi  ::  om. VRL-00000
  10.09.2017    o. Varsan nimi tähän  ::  e. Emän nimi  ::  om. VRL-00000


Tallin hevosilla on käytössä Arnikan periytymisjärjestelmä (1.0) jonka mukaan tietyt hevosen taidot ja luonteenpiirteet periytyvät sen varsoille. Osa piirteistä periytyy vahvemmin ja osa heikommin, alla olevasta taulukosta näet mitä taitoja ja luonteenpiirteitä kyseinen hevonen jättää jälkeläisilleen.

Luonteenpiirteet
Rohkeus █████ Taso 5: melko rohkea Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Kuuliaisuus ████ Taso 4: normaali Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Temperamentti ██████ Taso 6: temperamenttinen Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Herkkyys ██ Taso 2: ei herkkä Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Taidot
Nopeus ███ Taso 3: hieman normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Kestävyys ██████ Taso 6: normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Hyppykapasiteetti ████ Taso 4: normaali Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Ketteryys ███ Taso 3: hieman normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Liikkeet █████ Taso 5: hieman normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Kilpailumenestys

Bono kilpailee SPC:n alaisissa showkisoissa driving ja in hand-luokissa. Ponin pisteet ja kisatulokset voit katsoa täältä.

  
Tittelit 27.08.2018 Novice Performance Pony (Driving)
31.08.2018 Novice In-Hand Show Pony
14.09.2018 Quality In-Hand Show Pony
26.09.2018 Quality Performance Pony (Driving)
02.10.2018 Champion In-Hand Show Pony

Päiväkirja

16.09.2018  ::  Valjakkotreeniä   Hanne

Melindan näytettyä minulle vielä Bonon valjaiden paikat, lähdimme yhdessä hakemaan ponia tarhasta. Tallissa sadeloimen alta kuoriutui mitä komein shetlanninponiori, joka haisteli minua uteliaana pikkuiset korvat hörössä. Kerroin vielä omistajattarelle suunnitelmani, ennen kuin iskimme yhdessä harjoitusvaunut ponin perään ja hyppäsin kyytiin.

Suuntasimme ensin kentälle, jossa pääsisin kokeilemaan hieman Bonon säätöjä. Melinda jäi aluksi katsomaan ja antoi ohjeita tarpeen mukaan kentän laidalta. Kokeilin rauhassa kaikki askellajit läpi. Varustaessa Bono oli ollut hieman häslä, mutta työntekoon se keskittyi kyllä täysillä. Ensimmäisille ravipätkille poniori lähti sellaisella innolla, että tuntui kuin olisin ohjastanut isompaakin vaunuhevosta. Jumppailin ponia kentällä hieman taivuttelevilla tehtävillä ja tein temponvaihteluita käynnissä ja ravissa. Loppuajaksi lähdimme kiertämään tallin ympäristössä kulkevan muutaman kilometrin mittaisen ajolenkin.

Vaikka Bono kuuntelikin hyvin kentällä, se jäi etenkin reippaamman menon jälkeen turhan virittyneeksi. Maastossa se selkeästi rentoutui, vaikka otimmekin vielä muutamia reippaita ravipätkiä. Takaisin tallille saapuessani Melinda tuli meitä vastaan ja kyseli mietteitäni ponista. En voinut kuin kiittää omistajatarta tilaisuudesta päästä ohjastamaan näin toimivaa valjakkoponia!