>
virtuaalitalli  //  virtuaalihevonen

Mesmerize F

  ei vielä meriittejä

voikko FWB-tamma, 171 cm    synt. 05.06.2015 (7v) *

Hevosen on kasvattanut Faconde ja sen omistaa melba (VRL-05772). Kilpailee kouluratsastuksessa.

ko  ::  Int II
re  ::  100 cm
me  ::  85 cm

*ikääntyy satunnaisesti  //  täyttänyt 3v 05.09.2015
VH18-031-0329Harvaa hevosta voi kehua kultaiseksi sisältä ulos, mutta Mimi on yksi niistä. Kaunis voikko tamma on mitä kultaisin luonteeltaan ja saisi paatuneimmankin hevosvihaajan rakastamaan itseään. Mimi on useimmiten aamulla ensimmäisenä hörisemässä aamutallin tekijälle ja sen kanssa onkin mukava ottaa pieni rapsutteluhetki starttaamaan aamun. Saman kohtelun saavat niin kengittäjä kuin eläinlääkärikin eikä tamma tunnu inhoavan ketään tai mitään.

Heti talliin saavuttuaan jättikokoinen tamma on ollut kaikkien suosikki, Jeppe etenkin on täysin rakastunut siihen. Mimin kanssa kaikki on ihanan helppoa, se ei protestoi mistään eikä sillä juuri ole huonoja päiviä. Puhumattakaan mistään tammamaisista piirteistä, Mimia voisi yhtä hyvin luulla lupsakaksi ruunaksi! Pitkät, hartaat harjailuhetket ovat tamman lemppareita ja se ummistaa silmänsä jo kun näkee harjalaatikon. Toisinaan se häiritsee harjailua kihnuttamalla harjaajaa mutta se on vain otollinen hetki relata hetkeksi ja rapsutella voikon isoa päätä.

Hitaasti syttyvä tamma ei heti näytä siltä että siitä lähtisi korkean tason koululiikkeitä mitenkään päin. Mimi toki kantaa itsensä heti arvokkaasti mutta liikkuu aluksi kuin hidastetusta videosta, hieman tahmeasti jopa. Kuitenkin ikuisuudelta tuntuvan alkuverkan jälkeen Mimi syttyy hommaan ja siitä tuleekin kivan pehmeä ja yllättävän kevyt ratsastettava. Se hakee itse muotoon ja työskentelee tehokkaasti koko kropalla eikä jää roikkumaan kädelle lainkaan. Isot ja mahtipontiset liikkeet ovat todella mukavat istua eivätkä ollenkaan pahat katsojan silmään. Varsinkin tamman iso laukka on kuin keinutuolissa istuisi, sinne melkein tekee mieli nukahtaa. Piffit ja paffit sujuvat oikean ratsastajan kanssa ongelmitta, samoin laukanvaihdot ykkösellä. Näihin vaativampiin temppuihin vaaditaan ehdottomasti kokenut ratsastaja joka niitä osaa pyytää vaikka Mimi niitä joskus perustreeninkin lomassa tarjoaa.

Estekenttien tähteyttä havittelevalle Mimi on tallin huonoin valinta. Vauhtia on liian vähän ja ponnua vielä vähemmän. Puhumattakaan olemattomasta tekniikasta. Mimia ei vain yksinkertaisesti ole luotu estehevoseksi ja se hyppää lähinnä irtona monipuolisen liikunnan tukena. Maastoon Mimi taas on varmasti yksi tallin parhaista hevosista. Lunki ja lehmänhermoinen tamma puksuttaa eteenpäin tasaisesti eikä säikähdä edes paikallisia mopopoikia jotka päristelevät ohi. Valehtelematta parhaita maastolenkkejä ovat ne kun lähtee Mimin kanssa ilman aikataulua vain samoilemaan metsikköön, laukkailemaan pelloille ja poiketa vielä rannan kautta uimassa.


Sukutiedot

i. Chryses von Lark
OLD, 165 cm, vkk
KRJ-I, KV-II
ii. Oldfinion Carsten
OLD, 172 cm, rt
KRJ-I, YLA2, Premier
iii. Cairaan
OLD, 172 cm, rt
KRJ-I, YLA2
iie. Oldfells's Ariette
OLD, 169 cm, rt
ie. Eucarya Polka
KWPN, 164 cm, vkk
KRJ-II
iei. Nibbler MHN
KWPN, 165 cm, rn
KTK-III, KRJ-I
iee. Eucarya Elisha
KWPN, 169 cm, rnvkkkm
KRJ-II
e. Mesmer Vegas
FWB, prn, 167 cm
KRJ-I, KTK-III
ei. Cacklestump Vegas
FWB, 170 cm, mrn
KTK-I
eii. Hary Poter 54
TRAK, 162 cm, m
eie. Itsy-Bitsy Spider SIN
FWB, 154 cm, rn
ee. Appletini SIN
HOLST, 162 cm, rn
eei. Chizuru SIN
HOLST, 172 cm, m
eee. Lolita d'Armens
HOLST, 164 cm, rnkm


Sukuselvitys tulossa!

Jälkeläiset & periytyminen

  10.09.2017    o. Varsan nimi tähän  ::  e. Emän nimi  ::  om. VRL-00000
  10.09.2017    o. Varsan nimi tähän  ::  e. Emän nimi  ::  om. VRL-00000


Tallin hevosilla on käytössä Arnikan periytymisjärjestelmä (1.0) jonka mukaan tietyt hevosen taidot ja luonteenpiirteet periytyvät sen varsoille. Osa piirteistä periytyy vahvemmin ja osa heikommin, alla olevasta taulukosta näet mitä taitoja ja luonteenpiirteitä kyseinen hevonen jättää jälkeläisilleen.

Luonteenpiirteet
Rohkeus ████ Taso 4: neutraali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Kuuliaisuus ███████ Taso 7: hyvin kuuliainen Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Temperamentti ███ Taso 3: melko lauhkea Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Herkkyys ███ Taso 4: normaali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Taidot
Nopeus ███ Taso 3: hieman normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Kestävyys █████ Taso 5: hieman normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Hyppykapasiteetti ██ Taso 2: normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Ketteryys ██████ Taso 6: normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Liikkeet ███████ Taso 7: selvästi normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Kilpailumenestys

Näyttelyt

15.09.2018   NJ   4/12   irtoSERT (Kati)
15.10.2018   NJ   4/12   irtoSERT (Kati)

Kilpailut

31.08.2018   KRJ Cup   VaA   2/63
31.08.2018   KRJ Cup   Int I   39/64
22.09.2018   KRJ   PSG   2/6
23.09.2018   KRJ   PSG   6/6

Päiväkirja

25.09.2018  ::  Kuulumisia   Melinda

Mimi on jo asettunut taloksi Humlegårdiin ja olemme kerenneet aloitella tamman kisauraakin jo hiukan. Ja millä tuloksilla tamma on uransa avannut! Neljästä startista kaksi sijoitusta! Mimi toimii aivan törkeän hyvin myös kisapaikoilla eikä se stressaa kisapäivien hälinää tai kuljetusta. Me ollaan koko talliporukan kesken aivan äimistyneitä että minkälainen kultakimpale oikeasti saatiinkaan.

Koska Mimihän luonnollisesti sijoittui myös meidän avajaisnäyttelyssä ja sai irtoSERTin niin ilmoitettiin se sitten samaan syssyyn syyskuun kantakirjatilaisuuteen. Ei tuo kyllä varsinainen rakennekukkanen ole ja sitä kolmosta odotellaankin tulevaksi. Mutta en sitä kolmostakaan vähättele, saavutus sekin on. Melkein tekisi mieli astuttaa Mimi tuossa talvella kun tuli tuo Simppakin hankittua hetki sitten. Samanmittainen, kivan koulupainotteinen suku ja älyttömän potentiaalinen ori..