>
virtuaalitalli  //  virtuaalihevonen

Nuorten hevosten arviointitilaisuus 16.9.2018

Avajaiset huipentuvat tähän tapahtumaan kun nuoret kisahevosen alut pääsevät näyttämään taitonsa. Kaikki osa-alueet arvioidaan arpomalla joten tilaisuus on täysin leikkimielinen eikä tuloksia tule ottaa liian vakavasti.

ässä oikein hyvä tarinanaihe nuoren hevosen päiväkirjaan ja hyvä tapa sosiaalistaa nuorta hevosta vieraissa paikoissa.

Osallistuminen & avoimuus

Arviointi on avoinna 2-4 vuotiaille puoliverisille, yhdeltä omistajalta yksi hevonen per luokka. Hevosen sivuilla täytyy näkyä oikea ikä arviointihetkellä tai hevonen hylätään. Luokkia on kaksi, toinen estehevosille ja toinen kouluhevosille, orit ja tammat kisaavat samassa luokassa. Kumpaankin luokkaan otetaan 10 osallistujaa. Osallistuvalla hevosella ei saa olla startteja/sjoituksia! Osallistumiset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen melbanen@gmail.com, otsikolla Nuorten arviointi. Muista mainita hevosen painotus jotta ohjaan sen oikeaan luokkaan! Osallistumisessa käytetään allaolevaa muotoa:

Esittäjän nimi - hevosen ikä skp. <a href="http://www.hevosensivu.com">Hevosen virallinen nimi</a>

Esimerkiksi: Matti Meikäläinen - 2v o. <a href="http://hevosensivut">Heppa Heppanen</a> (estehevonen)

Arvostelukohdat

Hevoset arvostellaan kolmesta osa-alueesta; rakenne, liikkeet/hyppytekniikka ja luonne. Jokainen hevoselle arvostellaan allaolevan ohjeen mukaan.

Rakenne

Rotu- ja sukupuolileimat (1-5p), etuosa (1-5p), takaosa (1-5p) ja yleisvaikutelma (1-5p). Kaikki arvotut pisteet lasketaan yhteen ja ne muodostavat hevosen rakennepisteet.

Hyppytekniikka/Liikkeet

Estehevosilta arvioidaan hyppytekniikka irtohypyttämällä, omistaja ilmoittaa korkeuden jota hypytetään, kuitenkin minimissään 90 cm. Tulokset arvotaan arvontakoneella niin että hevonen saa 1-10 pistettä.
Kouluhevosten liikkeet arvioidaan joko ratsastettuna tai maastakäsin esitettynä. Hevosen tulee esittää kaikki kolme askellajia. Pisteet arvotaan samoin kuin estehevosilla, kts. yllä.

Luonne

Hevosella tulisi olla rodunomainen luonne, tuomarit kävelyttävät ja käpälöivät hevosta ja arvioivat sen käsiteltävyyttä. Pisteet arvotaan ja on mahdollista saada 1-5p, lisäksi mahdollisuus ylimääräisiin pisteisiin jos hevosen sivuilta löytyy luonnekuvaus. Tämä pisteytetään tuomarin mielipiteen perusteella 1-5p.

Kun kaikki osa-alueet on suoritettu, lasketaan osallistujien pisteet yhteen ja korkeimmat pisteet saaneet hevoset palkitaan. Tilaisuudessa palkitaan myös lupaavin ori ja tamma, sekä parhaat liikkeet ja hyppääjä.

Tulokset

Lupaavin ori Escorant Excelsior & lupaavin tamma M.B. Acapella
Paras hyppääjä M.B. Acapella & parhaat liikkeet Escorant Sour

Estehevoset 1. Milja - 4v t. M.B. Acapella: rakenne 3 + 2 + 5 + 3 = 13p / hyppytekniikka 9p / luonne 5p + 4p = 9p / yht. 31 pistettä
2. Liia - 3v o. Escorant Excelsior: rakenne 4 + 5 + 1 + 5 = 15p / hyppytekniikka 8p / luonne 3p + 3p = 6p / yht. 29 pistettä 3. Tinsu - 2v o. Honeyhill's Wolfyork: rakenne: 2 + 4 + 3 + 4 = 13p / hyppytekniikka 5p / luonne 5p + 2p= 7p / yht. 25 pistettä

Kouluhevoset 1. Liia - 3v t. Escorant Sour: rakenne 4 + 1 + 5 + 3 = 13p / liikkeet 9p / luonne 5p + 4p = 9p / yht. 31 pistettä
2. Lea Hardi - 3v o. Ascari Goth: rakenne 4 + 5 + 2 + 4 = 15p / liikkeet 5p / luonne 2p + 5p = 7p / yht. 27 pistettä
3. Milja - 2v t. M.B. Vappu: rakenne 2 + 2 + 4 + 4 = 12p / liikkeet 8p / luonne 5p + 0p = 5p / yht. 25 pistettä
4. Hazel - 3v t. Primrose: rakenne 1 + 3 + 2 + 4 = 10p / liikkeet 7p / luonne 5p + 0p = 5p / yht. 22 pistettä