etusivu                             talli                             hevoset                             hoitajat                             toiminta


Pimiänkorven talli ja tilukset sijaitsevat noin 20 kilometriä Turusta Helsinkiin päin, Raadelman kylässä. Rauhallinen alue, kaunis luonto ja hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin vahvistivat päätöksemme rakentaa talli tänne.

Tallissamme on 12 karsinaa sekä kahden hevosen pihatto. Talli on vanha navettarakennus, mutta se korjattiin ja rakennettiin talliksi keväällä 2011. Tallissa on pesupaikka, satulahuone ja hoitajille oma pikku huone. Hoitajien huoneessa on 10 kaappia jonne hoitajat saavat kaiken tarvittavan. Yksityisten vähän suuremmat kaapit ovat satulahuoneessa. Vintillä on rehuhuone, kuivaushuone ja kerhohuone. Kerhohuoneessa pidetään kursseja, leirien teoriatunteja ja pienempien harrastajien heppakerhoa.

Hiekkapohjainen kenttämme on ympärivuoden ratsastajien käytössä, talvella jää ja lumi sulatetaan ja valot kentän laidalla mahdollistavat ratsastuksen myös pimeämmällä. Olemme saaneet luvan lainata naapurin maneesia pahimpien myrskyjen ja pakkasten iskiessä. Maastoja löytyy kymmenittäin, kolme merkittyä reittiä ja useita pienempiä polkuja. Karttaan keltaisella merkityn reitin varrella on maastoesteitä, sininen reitti on revittelyreitti ja siinä on pari laukkasuoraa pellolla ja punainen reitti on rento köpöttelymaasto.

Alta voit lukea tallin vakioporukasta, Pimiänkorven omistajaperheestä ja muusta henkilökunnasta.Tallin omistaja Eevi on rempseä vähän päälle nelikymppinen äiti. Koulutukseltaan nainen on kirjanpitäjä, mutta muutama vuosi sitten lopetti työnsä ja alkoi rakentaa Pimiänkorpea. Eevin näkee useimmiten tallissa pyörimässä tai kentän laidalla pitämässä tuntia tai valmennusta. Nainen toimii siis Pimiänkorven ratsastuksenopettajana ja vetää myös vaelluksia ja leirejä.


Eevin 19-vuotias tytär Liina on hyvin kilpailuhenkinen ja vaikuttaa uusia ihmisiä kohtaan ylimieliseltä. Tyttö on kyllä hiukan nokkava ja katsoo usein tallin hoitajia nenänvartta pitkin. Liinasta ei kuitenkaan kannata välittää ja tytön sylkäisemät kommentit on parempi jättää omaan arvoonsa. Naapurin kilpahevosilla kouluratsastusta kisaavaa tyttöä ei kuitenkaan paljoa Pimiänkorven tiluksilla näy.


Omistajan toinen tytär Anni on kuin siskonsa vastakohta. Ujo 10-vuotias tyttö joka kyllä tulee kaikkien kanssa toimeen kunhan oppii tutustumaan. Anni kisaa esteitä tallin ponilla X, mutta pysyttelee toistaiseksi vain Pimiänkorven omissa kisoissa ja muiden tallien harjoituskisoissa. Ystävällinen pikkutyttö auttelee minkä ehtii tallissa ja koettaa pysyä mukana isompien tallilaisten touhuissa.


Kimi on tallin oma jokapaikanhöylä. 21-vuotias on harrastanut hevosia koko elämänsä ja on hyvinkin taitava ratsastaja. Siltikään Kimiä ei näe kisaamassa, vaan ennemminkin kentän laidalla valmentamassa. Poikaa ei niinkään kiinnosta verenmaku suussa kilpaileminen, vaan pitkät rauhalliset maastoretket rauhallisen hevosen kanssa ovat pojan mieleen. Kultainen ja ystävällinen Kimi ei varmasti jää ilman tallityttöjen huomiota, varsinkaan Liinan joka on aivan lääpällään poikaan.
Ulkoasu © evia, kuvat © Kata T.
Pimiänkorpi on virtuaalitalli